Home

Nieuws 161 x bekeken

Veel vuil verzameld op Opschoondag

Rijswijk - De schoonmaakactie op de Maasoever heeft zaterdag zeshonderd vuilniszakken met zwerfafval en tien containers grofvuil opgeleverd.

De organisatie spreekt van een groot succes. De actie was een van de grootste onderdelen zaterdag van de landelijke actie Nederland Schoon, georganiseerd door de gelijknamige instantie. In zo'n honderd gemeenten namen mensen de bezem, vuilniszak of hark ter hand.

De opschoonactie van de Maasoever trok meer dan driehonderd vrijwilligers, verspreid over 75 kilometer oever. Het ging om een initiatief van Natuurmonumenten met Rijkswaterstaat, gesteund door Stichting Nederland Schoon. De stichting zet zich sinds 1991 in om hinder van zwerfafval te voorkomen en te bestrijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.