Home

Nieuws 200 x bekeken

Veel meer klachten dierenmishandeling België

Brussel - Het aantal klachten over dierenmishandeling in België is de afgelopen vijf jaar bijna verdrievoudigd. Het aantal dieren dat wegens verwaarlozing in beslag moest worden genomen, lag in 2010 zelfs zeventien keer hoger dan in 2005.

Belgische media hebben dat zaterdag bericht. In 2005 werden er bij de autoriteiten 612 gevallen gemeld van inbreuk op de wet op het dierenwelzijn. Vorig jaar waren dat er 1518. Het aantal in beslag genomen dieren steeg in die periode van 143 naar 2495.

Volgens Eric Van Tilburgh van de Belgische overheidsdienst die verantwoordelijk is voor het dierenwelzijn, is er niet altijd sprake van moedwillige mishandeling. Hij ziet de economische crisis als een van de oorzaken. Boeren verwaarlozen hun vee soms door financiële of sociale problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.