Home

Nieuws 432 x bekeken

Veel hyacinten in keuringszaal

Lisse – Deze week domineren de hyacinten in de keuringszaal bij CNB in Lisse.

In het kader van de speciale hyacintenkeuring is door veel inzenders een macht aan hyacinten aangevoerd . Zoals de nieuwen, rode Hyacinthus ‘Red Glory’ (foto) van Markglory. Een hyacint met de eigenschapen van de hyacinten uit de P-lijn (van Pearl).

Markglory showt tevens een pot met de nieuwe, fraai witte Hyacinthus onder nummer 0-7001 en de gele H. ‘Yelowstone’, zowel op de pot als op de vaas. Laatstgenoemde staat al een week in de zaal.

Onder de enorme hoeveelheid cultivars is er verder onder meer de inzending van Nijssen die vele nieuwe zaailingen toont, maar ook cultivars uit lang vervlogen tijden. Nijssen heeft van een aantal oude cultivars enkele bollen ontvangen van de Hortus Bulborum en gebruikt deze onder meer voor het kruisen.

De inzending omvat onder andere H. ‘La Victoire’ uit 1875, H. ‘Gertude’ uit 1850 en H. ‘King of the Blues’ uit 1863. Maar ook nieuwe cultivars, in alle mogelijke kleuren.

Nieuw zijn ook de hyacinten die L.W.A. van der Poel inbracht, waaronder de grote blauwe cultivar onder nummer 149-II. Th. A. Pennings showt super kwaliteit van onder andere de diep paarse H. ‘Woodstock’ en de blauwe H. ‘Blue Trophy’ en de combinatie Noord Lommerse en J.J. de Wit onder meer een opvallend exemplaar van de roze H. ‘Pink Pearl’ en de witte H. ‘White Pearl’.

Chr. Van der Salm showt ook deze week een flink aantal zaailingen. In kleuren en uitvoeringen (qua nagels) die nog nauwelijks in het sortiment voorkomen. Gebr. van der Slot showt een vaas met gemengde snij hyacinten, waaronder H. ‘Delft Blue’, H. ‘China Pink’ en H. ‘’White King’. M.C. Zonneveld maakt sier met de grote, lichtblauwe H. ‘Chicago’ en de spierwitte H. ‘Top White’ en Kapiteyn tenslotte met de zalmkleurige H. ‘Odysseus’, de roze H. Valentino’ en de roze, grofnagelige H. Galaxy’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.