Home

Nieuws 1 reactie

'Veehouder moet meer informatie bij ruimingsbesluit'

Den Haag - Veehouders die met ruiming worden geconfronteerd tijdens een dierziektecrisis, moeten zich voor de ruiming kunnen vergewissen van de juistheid van dat besluit. Dat is de stelling die advocaat Jacco Sluysmans vrijdag innam tijdens de hoorzitting over de het besluit om in Kootwijkerbroek over te gaan tot het ruimen van dieren.

En om duidelijkheid te krijgen over het besluit moeten de onderliggende gegevens van de laboratoria beschikbaar zijn. Zolang dat niet afdoende is gebeurd, kan het niet anders dan dat de minister moet worden terug gefloten in het ruimingsbesluit. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie neemt maximaal twaalf weken de tijd om tot een oordeel te komen, naar aanleiding van het bezwaarschrift dat is ingediend. De verwachting is dat daarna de procedure wordt voortgezet bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Volgens Lau Jansen van de Stichting Onderzoek Mond- en Klauwzeercrisis Kootwijkerbroek kan het zeker twee jaar duren voordat de zaak daar weer op zitting komt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik denk dat advocaat Jacco Sluysmans een ( grote ) denkfout maakt. Enerzijds haalt hij aan de geloofwaardigheid van die laboratoria door de stelling dat ze GEEN accredatie hebben , en anderzijds wil hij de onderliggende gegevens hebben van dat laboratorium. Die gegevens hebben n.l. juridisch geen enkele waarde. Als b.v. de groenteboer op verzoek van de overheid onderzoek naar het MKZ virus doet ( ik mag aannemen dat die ook geen accredatie heeft ) kun je ook zelf met de gegevens van die groenteboer juridisch NIET aan de slag. De factuur van de groenteboer zal uiteraard netjes betaald worden door de overheid. Die vaart er wel bij. en de overheid LNV tot nu toe ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.