Home

Nieuws 203 x bekeken

Varkenshouderij als voorbeeld

Veldhoven – De varkenshouderij heeft een voorbeeldfunctie bij het jaarlijkse fietsevenement Alpe d’Huzes.

Dit jaar doen tachtig mensen uit de varkenshouderij en aanverwante sectoren mee aan de sponsoractie ten behoeve van de kankerbestrijding.

De actie van de varkenshouders is inmiddels ondergebracht in de stichting in oprichting Big Challenge. Bij een bijeenkomst met ongeveer duizend deelnemers aan het fietsevenement, werd de varkenshouderij als een voorbeeld genoemd.

De actie begon in 2009 met een initiatief van Herman Houweling, die in zijn eentje een ton bijeen fietste. Vorig jaar waren er ruim twintig deelnemers en dit jaar doen er tachtig mensen mee die samen meer dan 400.000 euro willen bijeen brengen.

Deelname aan het evenement brengt de varkenshouderij bij anderen in een goed daglicht, terwijl de deelnemers op een bijzondere manier hun netwerk uitbreiden. Volgens Big Challenge draagt deelname aan het evenement op 9 juni ook bij aan de trots van de varkenshouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.