Home

Nieuws

Varkenshouder onwel na vloedgolf uit kapotte mestzak

Mariahout – Een lekke mestzak heeft woensdag problemen veroorzaakt bij een varkenshouder in Mariahout.

De opslagzak van 400 kuub vertoonde eerst een klein lek. Toen de varkenshouder dat onderzocht, knapte de mestzak en raakte de man bedolven onder een mestvloed. Hij is met ademhalingsproblemen naar de huisarts gegaan en maakt het inmiddels weer goed, meldt een medewerker van het waterschap Aa en Maas.

De oorzaak van het lek is onduidelijk. De mestzak was eerder dit jaar nog door de jaarlijkse keuring gekomen. 200 kuub mest kwam in de sloot terecht. Deze raakte over een lengte van 500 meter vervuild. De veehouder heeft de zaak zelf gemeld bij het waterschap en een loonwerker ingehuurd om de sloot af te dammen en schoon te maken. De kosten zijn voor hemzelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.