Home

Nieuws 201 x bekeken

Van der Vlies uit zorg over beleid bij nieuwe MKZ-uitbraak

Heerde - Als in Nederland opnieuw mond-en-klauwzeer (MKZ) uitbreekt, is de kans groot dat zich hetzelfde scenario ontrolt als tijdens de MKZ-uitbraak in 2001. Dat zei oud-SGP-voorman Bas van der Vlies maandagmiddag in Heerde.

In 2001 werden 260.000 dieren geruimd en beliep de schade 800 miljoen euro.

De Nederlandse melkveehouders Vakbond (NMV) organiseerde maandag, de dag dat het precies tien jaar geleden was dat MKZ werd vastgesteld in Nederland, een speciale herdenking. De bijeenkomst was redelijk druk bezocht.

Van der Vlies was een van de sprekers en baseerde zijn vrees op het feit dat er in de afgelopen tien jaar weinig is veranderd. Zo is het inenten tegen dierenziektes als MKZ in Europa nog steeds niet verplicht. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.