Home

Nieuws 5 reacties

Van Heugten: CDA Brabant had lastige campagne

Den Bosch – De CDA heeft in Noord-Brabant een lastige campagne gehad door de megastallendiscussie. Dat zegt landbouwgedeputeerde en lijsttrekker Ruud van Heugten.

”Er zijn op meerdere plaatsen verkiezingsborden vernield en besmeurd. Er zijn zelfs afdelingen geweest die ’s nachts gepost hebben bij de borden. Ze hebben daarbij een gemaskerde jongen net niet kunnen pakken.” Andere afdelingen hebben na het meermaals opnieuw opplakken van het CDA-affiche besloten om de borden weg te halen.

De vernieling en besmeuring was volgens Van Heugten direct gericht op de visie van over intensieve veehouderij van het CDA. ”Op de borden kwamen leuzen als varkens weg, megastallen nee en tekeningen van varkenskoppen en krulstaarten.”

Van Heugten ziet de megastallen als het discussiepunt van de linkse partijen, zoals de hoofddoekjes bij de PVV.

De discussie over megastallen heeft volgens de gedeputeerde effect gehad op de verkiezingsuitslag. Het CDA daalde in Noord-Brabant van 18 naar 10 zetels. ”Een heel grote rol heeft het ook niet gespeeld. Uit een enquête blijkt dat vier op de vijf stemmers kiest vanwege de landelijke politiek.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Van Heugten moet niet lullen. De zware nederlaag dankt het CDA niet speciaal aan de megastallendiscussie, maar aan het feit dat zij de hele provincie tot een strontvergeven dierenmarteloord hebben gemaakt. ZIJ zijn hoofdschuldig aan het verkankeren van het eens zo unieke Brabantse landschap. En zij hebben het hele buitengebied tot een vrije wildbaan gemaakt, waar hobbyschoften zich te buiten gaan aan lustmoord op onze wilde dieren. Zulk gajes hoort helemaal niet in enig bestuur thuis. Ik heb woensdagavond met volle teugen genoten om dat schoftentuig af te zien gaan!

 • no-profile-image

  Onbeschofte uitlatingen naar het CDA.
  Brabant heeft vanaf 1950 zich ontwikkeld tot een redelijk leefbaarheid. Daar was en is de land en tuinbouw en de veehouderij, een belangrijke poot om dit te realiseren! De industrie is de andere belangrijke poot. Door de vele zandgronden in Brabant was het gemengde bedrijf op de meeste boerderijen realiteit. Door de grote loonstijgingen is de landbouw meege moeten in de schaalvergroting. Het gemengde bedrijf is daardoor op enkele na verdwenen. Het aantal boeren per dorp is tot enkelingen teruggelopen. Alleen als je groot genoeg bent heb je kans dat de bank je nog geld wil lenen om de nodige zaken kunt realiseren. Dat er nu een discussie ontstaat tussen mensen die economie niet intreseert over grote stallen is een slechte zaak. Zo ver had het nooit mogen komen, het buitengebied moet voor de voedselvoorzienig zijn! Maar niet grote natuurgebieden van maken en de veehouderij op een hoop duwen op LOG gebieden! Wie heeft dit op zijn geweten? De milieu en natuur clubs! Zij willen de landbouwgrond inpikken en natuur maken en daar zitten de boeren in de weg!

 • no-profile-image

  Boeren staan de huidige jonge- én de komende generaties naar het leven! De mens heeft namelijk niet alleen behoefte aan voedsel, maar vooral aan natuur, schone lucht en water en LEBENSRAUM. Voedsel kan in dit land ook heel goed op biochemische wijze geproduceerd worden,. Daar hoeft helemaal geen boer meer aan te pas te komen. En al helemaal geen Grrrristelijke boer! Want die hebben hun hand finaal overspeeld met hun respectloze misbruik van de schepping. Dat beginnen steeds meer mensen in te zien en daardoor zal het CDA gauw verdwijnen. That's not a promise, that's a fact!

 • no-profile-image

  LEBENSRAUM waar heb ik dat eerder gehoord?. Toch fijn dat je met je respectloze woorden hier en je onbeschofte uitlatingen hier de boel op vrolijkt . CDA is als ik het goed heb toch nog steeds een grote partij en zal daf ook blijven

 • no-profile-image

  Het CDA is bijna geslonken tot het niveau en de afmetingen van een onbeduidende Splinterpartij. Laat Maxime nog maar even doorrotzooien, dan kan straks de misoogst binnengehaald worden. Nou zitten er dankzij het CDA ook nog eens drie soldaten in krijgsgevangenschap. Laten Hillen, Rosenthal en Verhagen hun plaatsen maar gaan innemen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.