Home

Nieuws 1 reactie

Vaccinatie bij MKZ 'haalbaar alternatief' voor massaal ruimen

Edinburgh – Het vaccineren van dieren is een haalbaar alternatief voor massaal ruimen om een nieuwe MKZ-uitbraak in Groot-Brittannië onder controle te houden.

”We moeten tegen elke prijs de beelden van de massale slachtingen van 2001 en de littekens die dat bij velen heeft achtergelaten voorkomen. Dat is niet iets wat één van ons ooit weer hoopt mee te maken. Het is als sector onze plicht om te zorgen voor de tools die maken dat deze beelden niet herhaald worden.”

Dat stelde Nigel Miller, voorzitter van de National Farmers Union of Scotland, tijdens een grote conferentie over de mogelijkheden tot vaccinatie tegen MKZ. De NFUS organiseerde de conferentie onder de titel ’Vaccine to Live’ samen met onder meer het onderzoeksinstituut Moredun en de Schotse overheid ter gelegenheid van de tiende ’verjaardag’ van de grote MKZ-uitbraak van 2001. Volgens Miller zijn er inderdaad goede mogelijkheden voor ’vaccineren om te leven’. ”Maar dan moet wel iedereen er achter gaan staan, boeren moeten bereid zijn om hun dieren te vaccineren, de verwerkers moeten vlees en melk van geënte dieren aanvaarden en de consumenten zowel in eigen land als elders in Europa moeten bereid zijn dat dan ook te kopen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zo snel mogelijk enten.Dit is het beste vaccin ooit uitgevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.