Home

Nieuws 170 x bekeken

VWA greep te laat in bij residupartijen groente

Den Haag - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft in 2010 procedures aangescherpt nadat actie te lang uitbleef om een aantal riskante partijen groente en fruit te achterhalen.

De VWA weegt daardoor risico’s voor de consumptie nu scherper af. Dat blijkt uit een brief van het ministerie van VWS aan Natuur en Mileu.

In 2009 werden 16 monsters gevonden die de gezondheidsnorm voor resten van bestrijdingsmiddelen overtraden. Dat zijn riskante partijen waar de VWA actie op moet ondernemen, zoals een terugroepactie of Europese melding. Natuur en Milieu vroeg in een brief opheldering over het feit dat niet in alle gevallen actie is ondernomen. Minister Schippers wijdt dat ondermeer aan een grote communicatiestoring bij de VWA. Daardoor werd in een aantal gevallen te laat gereageerd. In drie gevallen kon de VWA niet reageren omdat de gezondheidsnorm pas later was aangescherpt.

Of registreer je om te kunnen reageren.