Home

Nieuws 186 x bekeken

VWA blokkeert drie partijen vetzuur op drie bedrijven

Den Haag – De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft drie partijen cacaobotervetzuren uit voorzorg geblokkeerd in verband met de Duitse vondst van een partij met een verhoogd dioxinegehalte.

Uit het traceringsonderzoek blijkt dat de cacaobotervetzuren in Nederland zijn geproduceerd en via twee tussenhandelaren naar Duitsland zijn geëxporteerd. Op het oorsprongbedrijf is een lading cacaobotervetzuren die nog aanwezig was uit voorzorg geblokkeerd. Twee andere ladingen cacaobotervetzuren bij twee Nederlandse afnemers van het oorsprongbedrijf zijn eveneens geblokkeerd. Van deze partijen zijn monsters genomen die door het Rikilt op dioxine en PCB worden getest.

Omdat het hier gaat om blokkeringen uit voorzorg doet de VWA geen mededelingen over het oorsprongbedrijf, de afnemers en hoeveelheden geblokkeerde grondstoffen totdat het traceringsonderzoek is afgerond en de VWA beschikt over de testresultaten van de monsters cacaobotervetzuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.