Home

Nieuws

VKC keurt FloraHolland Trade Fair

Naaldwijk - De Vaste Keurings Commissie (VKC) heeft dinsdag de inzendingen op de Flora Trade Fair in Naaldwijk gekeurd. VKC jureerde bloeiende potplanten en bladplanten met een handelsjury op basis van een groot aantal criteria.

De VKC jureerde de rozeninzendingen in handelskwaliteit met twee bossen in handelsstadium in de hoes. De vorm van bloem en knop, de kleur van bloem en knop, de rijpte van de inzending, de steelkwaliteit en het blad zijn de belangrijkste criteria waarop gejureerd werd op de Trade Fair.

De jury onderscheidde twee typen rozen ten eerste de rozen met de exclusieve grote knoppresentatie en de overige standaardrozen. Bij de standaardrozen waren de cultivars ‘Aqua’ en ‘Heaven’ de belangrijkste vertegenwoordigers. John van Os Rozen scoorde hoog met ‘ Aqua’, evenals D- Roses BV met ‘Heaven’, Poot Rozen VOF met wederom ‘Aqua’. Zij allen kregen de fraaie score van 9.59 punten.

De jury riep Maria Rosa uit De Lier uit tot winnaar met de inzending Testarossa met 9.61 punten. Een uitstekende bos rode rozen die vaak tegen andere rode cultivars moet opboksen maar die hier perfect voor de handel was aangeboden. De inzending kreeg 9.61 punten en een Extra Certificaat van Flora Holland voor Maria Rosa uit De Lier.

In de categorie rozen met een exclusieve knopkwaliteit waren veel goede inzendingen. Meijer Roses bewijst hier steeds bij de top te behoren. Met hun inzending ‘Avalanche+’ werd 9.7 punten behaald. Nog iets beter deed de firma het met zijn tweede kandidaat de geel/crème ‘Savita’ die 9.75 punten kreeg vanwege de fraaie uniforme uitstraling.

Maar de winnaar bereikte de hoogste score bij de rozen 9.60 punten voor de ‘White Naomi’. Een bos rozen perfect van rijpte, prima van kleur en goed op lengte. De grote knoppresentatie was uniform en strak. De firma Velden Roses werd uitgeroepen tot beste rozeninzender met een score van 9.80 punten en kreeg ook het Flora Holland Certificaat.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.