Home

Nieuws 275 x bekeken

'Univeg concentreert op kerntaken groente en fruit'

Brussel – Handelsconcern Univeg zet maaltijdproducent Hot Cuisine in verkoop. Dat bevestigt het bedrijf. Deze maaltijdenbereider heeft een omzet van 70 miljoen euro.

Uit de plannen van het bedrijf maakt de Belgische krant De Tijd op dat het zich concentreert op kerntaken. Ook zou het concern volgens de krant overwegen afstand te doen van de sierteeltactiviteiten. Dat spreekt een woordvoerder echter tegen. ”Wat vandaag geldt, kan onder invloed van veranderende lange termijn trends in de markt wijzigen. Voor het ogenblik bestaan er geen plannen om andere activiteiten te desinvesteren. In business kan je echter nooit nooit zeggen.”

Univeg is eigenaar van een serie handelsbedrijven in planten, bloemen en bloembollen in Noordwest Europa en onderhoudt belangen in andere bedrijven.

Het concern herstelt van de afzetcrisis in 2009. Door de sterke focus op fruitproductie in het zuidelijk halfrond kwam het herstel in 2010 moeizaam op gang. De oogst in zuidelijk halfrond ligt in het begin van het jaar, toen het herstel net intrad.

Of registreer je om te kunnen reageren.