Home

Nieuws

Unifar sluit nieuw zeugencontract

Lemelerveld – Unifar, een organisatie van varkenshouders die samenwerkt op het gebied van in- en verkoop heeft een nieuw zeugenafzetcontract gesloten voor het komende jaar.

De zeugen van de noordelijke leden gaan dit jaar naar Willie Tijs in Haarle. De zuidelijke zeugen gaan naar veehandelsbedrijf Tivac in Roosendaal. De beide handelsbedrijven nemen de contracten over van Posthouwer Boerkamp in De Wilp en Janssen in Koningsbosch. Tijs was tot voor twee jaar ook al afnemer van de zeugen van Unifar.

Unifar is ook nog steeds zoekende naar mogelijkheden om de afzet van vleesvarkens gezamenlijk op te pakken. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. ”We zien nog geen goede mogelijkheid om meerwaarde te creëren via een gezamenlijk initiatief”, aldus Schrijver. Hij heeft zijn hoop gevestigd op een afnemer die mogelijk gezamenlijk met Unifar een concept op wil zetten.

Ook is Unifar actief bij inkoop van veevoer. De organisatie werkt samen met een nutritionist die voor deelnemende varkenshouders een voersamenstelling berekent. De varkenshouder kan vervolgens voer van deze samenstelling bestellen bij een leverancier naar keuze. Volgens Schrijver begint dit project na een vrij moeilijke start steeds beter te lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.