Home

Nieuws 220 x bekeken

Twee jaar cel voor vader ADO-doelman vanwege hennepteelt

Lelystad - De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag de 54-jarige Wilhelm H. veroordeeld tot twee jaar cel wegens grootschalige hennepteelt. De Amsterdammer kweekte ruim 4.200 wietplantjes in een loods in Ens (Flevoland) die op naam stond van zijn zoon, ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho.

Het Openbaar Ministerie (OM) had drie jaar geëist. Naast hennepteelt werd H. veroordeeld voor witwassen, oplichting en valsheid in geschrifte. Zo vervalste hij arbeidscontracten voor Coutinho en diens vriendin, zodat de twee een hogere hypotheek konden krijgen. De loods met de plantage stond naast de boerderij die ze met de lening hadden gefinancierd.

Coutinho was tijdens de ontdekking van de kwekerij aanwezig op het erf, maar zou van niks weten. Het OM gelooft hem niet en verdenkt hem en zijn vriendin van betrokkenheid. Op 21 april dient hun zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.