Home

Nieuws 346 x bekeken

Tulpen nog ruim vertegenwoordigd in Lisse

Lisse – In de keuringszaal bij CNB in Lisse zijn de tulpen de laatste weken flink vertegenwoordigd.

Ook deze week is dat het geval, maar het betreft vooral een flink aantal dat is ingezonden voor de wekelijkse CNB Podiumkeuring.

Holland Bolroy Markt showt enkele fraaie nieuwe cultivars, waaronder de crispa tulp ‘Crispy Artair’ (foto). Mooi rood met een brede gele rand. Een aanwinst in dit segment. Verder noemen we uit de veelheid de mooie oranje ‘Cassini Fire’ van dezelfde inzender, de flink op de poot staande geel/oranje Tulipa ‘Prinz Armin’ van P. Koedijk en de zachtroze ‘Sweet Love’ van Barnhoorn.

Dirk de Haan showt twee mutanten uit T. ‘Orange Princess’, namelijk de oranje, donker gestreepte T. ‘Green Princeps’ en de T. gele ‘Double Hermitage’.

In de keuringszaal staan ook nog heel wat hyacinten die eerder werden ingezonden, zoals de snij hyacint ‘Yellowstone’ van Markglory die al drie weken op de vaas staat en potten met de diep donkerblauwe, bijna zwarte Hyacinthus ‘Midnight Blue’ van de Kapiteyn groep, alsmede de paarse H. ‘Woodstock’ van Th. A. Pennings.

Nieuw ingebracht is een forse inzending met genetische bepaalde multiflora hyacinten (dus meer stelen uit een bol) van Nic. Dames die deze producten in diverse kleuren en nagelzetting toont.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.