Home

Nieuws

Tulpen en lelies leveren in

Aalsmeer - Tulpen en lelies hebben op de bloemenveilingen aan opbrengst ingeleverd.

De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen steeg afgelopen week alleen al bij de vestigingen van FloraHolland naar 113 miljoen stelen. Daarmee is de recordaanvoer van Valentijnsdag ruim overtroffen. De aanvoer lag 6 procent hoger dan vorig jaar en 7 procent hoger dan een week eerder. De gemiddelde prijs was ongeveer een cent meer dan vorige week en ongeveer 3 cent lager dan vorig jaar.

Afgelopen maandag werd gestart met een middenprijs van € 0,164. ‘Zware’ tulpen waren nog duur met partijen die over de 50 en zelfs 60 cent gingen. Vanaf dinsdag begon de prijs te zakken. Het retailsegment bracht uiteindelijk gemiddeld 13 tot 14 cent op en de zwaardere tulpen kwamen daarbij vaak in de buurt.

In de verslagweek daalde bij de vestigingen van FloraHolland de lelie-aanvoer met 9 procent naar 4,5 miljoen stuks concernbreed. Met € 0,47 voor de Longiflorums en de LA-hybriden, € 0,55 voor de Aziaten en € 0,76 voor de Orientals werd er een kleine 5 cent ingeleverd door de eerste groepen.
Alleen de Orientals daalden scherper met 20 cent minder dan een week eerder.

Vergeleken met vorig jaar is sprake van opvallende verschillen. De LA's en Longiflorum kennen hetzelfde prijsniveau. En waar de Aziaten 6 centen beter worden betaald moeten de Orientals dat juist inleveren.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.