Home

Nieuws

TrusQ niet betrokken bij cacaoprobleem

Wageningen – Veevoerplatform TrusQ is niet betrokken geweest bij de problemen met te hoge dioxinegehalten in cacaobotervetzuren.

Dat zegt directeur Francine van Rossem van TrusQ. ”we kennen wel de leverancier, maar niet voor dit product.”, aldus van Rossem.

Volgens haar is alles en iedereen zeer gespitst op de gehalten aan dioxine in vetten die in veevoeders worden verwerkt. Binnen TrusQ wordt gewerkt met 100 procent monitoring. Dit betekent dat alle partijen worden onderzocht op hun dioxinegehalte. Binnen de Europese organisatie voor de diervoersector wordt gesproken over een nieuwe kwaliteitscode voor dierlijke vetten.

Volgens van Rossem zijn de kwaliteitsproblemen met cacaoproducten mogelijk ook een gevolg van het wegvallen van Ivoorkust in de cacaohandel. Door de machtsstrijd in dat land is de cacao-export stilgevallen. Ivoorkust is de grootste cacaoproducent ter wereld en is goed voor 809 procent van wat in Nederland wordt geïmporteerd. Nu die import is stilgevallen zoeken importeurs naar alternatieve leveranciers met mogelijk meer kwaliteitsrisico’s.

Of registreer je om te kunnen reageren.