Home

Nieuws

Total Produce: Resultaten Britse markt onder druk

Dublin – De resultaten van groenten- en fruitconcern Total Produce staan onder druk in het Verenigd Koninkrijk.

Dat maakte het concern bekend. De omzet daalde in 2010 met 11 miljoen tot ruim 500 miljoen euro. Een gunstige koersontwikkeling van de Britse pond dempte de omzetdaling nog. Het concern noemt weersomstandigheden en een moeizame afzet op de groothandelsmarkten als oorzaak. Ook de marges verslechterden op deze markt.

Total Produce haalde in 2010 wel een forse omzetgroei in de eurozone, de belangrijkste afzetmarkt voor het Ierse concern, maar ook op verre markten. In de eurozone groeide de omzet met 132 miljoen euro tot 1,28 miljard euro. De omzetgroei komt vooral uit groei van volumes en een betere prijs. In de omzetcijfers zijn ook de Halucocijfers geheel verwerkt.

De totale omzet van Total Produce groeide ruim 8 procent tot 2,52 miljard euro. In Oost-Europa, Zuid-Afrika en India groeide de omzet van 27 tot 159 miljoen euro door met name volumegroei en wisselkoersen.Of registreer je om te kunnen reageren.