Home

Nieuws

Tönnies-medewerker bekent foutieve inhoudsopgave gehaktpakken

Essen – Tönnies heeft enkele jaren lang gemengd gehakt verkocht met een lager aandeel rundvlees dan op de verpakking aangegeven.

Dat heeft een medewerker van het Duitse vleesconcern tegenover de rechter toegegeven in de zaak omtrent overtreding van de levensmiddelenwet door Tönnies. Volgens de medewerker stond op de verpakking weliswaar dat het gehakt 45 procent rundvlees bevatte, maar dat dit percentage willekeurig was gekozen om aan te geven dat het om minder dan de helft ging. ”Een constant gelijke mengverhouding, die altijd precies met de declaratie overeenkomt, is om productietechnische redenen helemaal niet haalbaar,” aldus de medewerker. Naar zijn visie gaat het zo ook bij de ambachtelijke slagers.

De bedoelde praktijk zou volgens de aanklacht hebben plaatsgevonden tussen 2005 en 2007. Dat betekent dat miljoenen verpakkingen met bewust foutieve inhoudsdeclaraties op de markt zijn beland. Tönnies werd in verband daarmee eerder aangeklaagd voor bedrog, maar die aanklacht werd afgewezen door de rechterlijke macht. De huidige procedure betreft een aanklacht voor overtreding van de levensmiddelenwetgeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.