Home

Nieuws

Tomatenaanbod neemt maar mondjesmaat toe

Bonn – Het tomatenaanbod begint wel langzaam toe te nemen, maar blijft nog relatief beperkt.

Volgens het Duitse landbouwmarktbureu AMI kunnen Spanje, Marokko en Turkije nog niet de gebruikelijke volumes leveren als gevolg van de ongunstige weersontwikkelingen. Hogere prijzen zitten er desondanks volgens marktanaliste Gabriele Held niet in, omdat ook de vraag klein blijft.
Uit de Duitse teelt beperkt zich het aanbod tot kleine hoeveelheden trostomaten.

In het segment cherrytomaten komt het aanbod nog overwegend uit de Middellandse-Zeeregio’s, maar het Nederlandse product wint wel terrein, zij het bij een afgezwakt prijsniveau. Voor het Spaanse product liggen de telersprijzen bij 0,80 euro per 250 gram dan wel 100 stuks, aldus Held.

Of registreer je om te kunnen reageren.