Home

Nieuws 320 x bekeken

Toelating drie dringend vereiste bestrijdingsmiddelen verlengd

Wageningen – Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft drie gewasbeschermingsmiddelen een dringend vereiste verlenging gegeven.

In de bollenteelt mag het middel Basamid CleanStart op basis van de werkzame stof dazomet, worden gebruikt als grondontsmettingsmiddel ter bestrijding van stengelaaltjes van 1 juli 2011 tot en met 15 november.

Voor de akkerbouw is een dringend vereiste verlenging gegeven aan Brabant Slakkendood op basis van de werkzame stof metaldehyde. Dit middel mag alleen in de periode van 1 september tot en met 31 december 2011 worden gebruikt als middel ter bestrijding van schadelijke landslakken op zware kleigronden van meer dan 25 procent afslibbaar in de teelt van wintergraan, graszaad en koolzaad.

In de boomkwekerij mag het middel Polisolfuro di Calcio op basis van de werkzame stof calcium(poly)sulfide van 1 april tot 1 juli worden gebruikt als schimmelbestrijdingsmiddel in de biologische teelt van vruchtbomen en onderstammen van appelbomen. In de biologische teelt van appels mag het middel worden gebruikt van 1 april tot 1 juli 2011.

Verder heeft het Ctgb het middel Maxim 480 FS een toelating gegeven als schimmelbestrijdingsmiddel in zaaizaden voor de export. Het middel MON 79632 op basis van glyfosaat heeft een toelating gekregen om onkruid te bestrijden en om groenbemesters of dekvruchten dood te spuiten.

De middelen Boxer, Care Plus DEET en Panic Free hebben een uitbreiding op de toelating gekregen. Het fungicide Thiram Granuflo is opnieuw geregistreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.