Home

Nieuws

Tican vijzelt slachtcapaciteit op

Thisted – Varkensvleesbedrijf Tican, Denemarkens op één na grootste varkensvleesbedrijf gaat zijn slachterij in Thisted uitbreiden. Dat meldt Agra-Europe.

Het bedrijf investeert 10,5 miljoen Deense kronen (1,4 miljoen euro) in de uitbreiding van de slachtlijn. In januari wist het bedrijf de slachtcapaciteit te vergroten met vijf procent door de slachtsnelheid op te vijzelen. Door te investeren in nieuwe apparatuur zou de slachtcapaciteit met nog eens vijf procent kunnen worden vergroot. De wekelijkse slachtcapaciteit komt daarmee uit op 38.000 varkens per week.

Tican heeft veel klanten die uitgaan van een groei van vijf tot tien procent per jaar. Daarom wil het bedrijf zijn slachtcapaciteit met het zelfde percentage uitbreiden. Tican heeft geprofiteerd van flinke vraag in het VK en in Japan en een verkooppiek in China.

Of registreer je om te kunnen reageren.