Home

Nieuws

Telers Terneuzen willen samenwerken in logistiek

Terneuzen – Door interesse van drie tomatenbedrijven voor het glastuinbouwgebied Terneuzen komt een logistiek cluster in beeld.

Dat zegt Frans de Bruijne van Bioglas. ”Er ontstaat nu een schaal dat clustering interessant wordt.” Bioglas is betrokken bij gesprekken over dergelijke samenwerking.

Die samenwerking gaat dan over de afzetorganisaties heen. De drie bestaande bedrijven hebben afzetorganisaties in Nederland en België (Greenery, ZON en Mechelse Veilingen). Over het lidmaatschap van de mogelijk nieuw vestigende bedrijven, wil De Bruijne niets zeggen in deze fase.

Er zit in ieder geval één Belgisch bedrijf bij. Voor alle drie de bedrijven is de nieuwe vestiging een uitbreiding voor het bedrijf. Het gaat dus niet om verplaatsers.

Dat de drie nieuwe bedrijven tomaten telen is volgens Bioglas het gevolg van de betere prijsvorming op de markt voor tomaten. De interesse van nieuwe bedrijven is geen verrassing. ”Ze zien nu ook dat we al een jaar zonder onderbreking warmte en CO2 leveren.” Bedrijven krijgen deze restwarmte van de kunstmestproductie van Yara.

Of registreer je om te kunnen reageren.