Home

Nieuws 204 x bekeken 2 reacties

Studenten vieren een lente zonder vlees

Amsterdam - Deze week start in Nederland de VeggieChallenge. Deze actie daagt deelnemers uit om een hele lente lang, van 21 maart tot 21 juni minstens 1 dag per week geen vlees te eten.

De deelnemer krijgt wekelijks een nieuwsbrief met recepten, voedingstips, weetjes en vega nieuws. De actie is opgezet door studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en zal gelanceerd worden tijdens de eerste editie van het Viva Las Vega's Festival.

De website www.veggiechallenge.nl wordt feestelijk gelanceerd op het Viva Las Vega's Festival, ook op de VU. Op 14 maart wordt de inkomhal van de universiteit hiervoor omgetoverd in een plantaardig en diervriendelijk 'Green Casino'. Op de informatiemarkt van Viva Las Vega's kunnen deelnemers een 'VeggieChallenge contract' tekenen in ruil voor een rijkelijk gevulde goodiebag met plantaardige producten. Ook krijgen ze de net verschenen VegaMap Amsterdam en een VeggieChallenge stempelkaart die na acht vega universiteitsmaaltijden om te ruilen is voor een cadeautje.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Prima aktie. Vlees dient feitelijk nergens toen in onze dagelijkse voeding en kan heel makkelijk en smakelijk vervangen worden door plantaardige eiwitten. Veel beter voor lijf, leden, dierenwelzijn, natuur, milieu en toekomstperspectief.

 • no-profile-image

  shokry.Y

  eervol begroerte verantwoordelijks agd .
  heel goed informatie geven over boermatschapelijk and zo
  bouw land ook .
  met vrindelijke groet

Of registreer je om te kunnen reageren.