Home

Nieuws 185 x bekeken

Steunfonds voor juridische strijd tegen natuurbeleid Bleker

Beek-Ubbergen - De Stichting Das en Boom richt een steunfonds op voor de juridische strijd tegen staatssecretaris van landbouw Henk Bleker. De stichting wil procederen tegen het natuurbeleid van Bleker.

Volgens Das en Boom zal de staatssecretaris stelselmatig wetten, regels en internationale verdragen schenden als hij zijn voorgenomen natuurplannen gaat uitvoeren. De stichting wil dat juridisch aanvechten.

"Voor die strijd wordt een steunfonds opgericht: Recht op Natuur. Ik roep iedereen die het belang van de natuur erkent om ons te steunen, want de kosten zullen in de tonnen lopen omdat er op allerlei plekken moet worden geprocedeerd", zei Jaap Dirkmaat van Das en Boom in het radioprogramma Vroege Vogels.

Dirkmaat doelt hiermee naar eigen zeggen op onder meer het schrappen van nieuwe natuur en ecologische verbindingen en het ontnemen van bescherming van Europees beschermde gebieden.

Das en Boom is van plan aan rechters in Luxemburg, Straatsburg, Brussel en in eigen land een oordeel te vragen over hoe de kabinetsplannen zich verhouden tegenover internationale verdragen en richtlijnen die Nederland de afgelopen veertig jaar is aangegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.