Home

Nieuws

Spoeddebat over resistente bacteriën

Den Haag – De Tweede Kamer wil een spoeddebat met minister Schippers (VWS) en staatssecretaris Bleker (ELI) over de risico’s van onder meer MRSA en ESBL’s.

Aanleiding is een nieuw rapport van het RIVM. Daarin stellen onderzoekers van het instituut voor volksgezondheid dat mogelijke maatregelen als opkoop van dieren, exportbeperkingen en reisbeperkingen voor mensen moeten worden ingezet om de verspreiding van resistente bacteriën, veroorzaakt door antibioticagebruik in de veehouderij, tegen te gaan.

Die opstelling is opvallend, omdat het RIVM vorig jaar nog een medewerkster terugfloot, die had gesuggereerd dat de verkoop van besmet pluimveevlees aan banden zou moeten worden gelegd. Volgens de toenmalige ministers Verburg (LNV) en Klink (VWS) is de consumptie van kip en eieren niet schadelijk voor de gezondheid, mits op de juiste wijze bereid.

Of registreer je om te kunnen reageren.