Home

Nieuws 206 x bekeken

Spoeddebat over bijensterfte

Den Haag – De Tweede Kamer wil een spoeddebat over bijensterfte. SP’er Henk van Gerven diende daar dinsdag mede namens PvdA en Partij voor de Dieren een verzoek toe in.

Aanleiding is een nieuw rapport van de Verenigde Naties (VN), waarin gewaarschuwd wordt voor een internationale crisis als gevolg van de afname van het aantal bijen. Volgens het VN-milieubureau Unep moet er ’voorzichtiger’ worden omgesprongen met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Tijdens het Vragenuurtje stelde Kamerlid Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) vragen aan staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) over dit rapport. Volgens haar moet er zo snel mogelijk een verbod komen op het gebruik van neonicotinoïden in bestrijdingsmiddelen. Bleker voelt daar niets voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.