Home

Nieuws

Spaanse export naar Rusland explodeert

Madrid – De Spaanse export naar Rusland is in 2010 in volume op jaarbasis met 39 procent gegroeid tot 1.675.136 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse koepelorganisatie voor groothandelaren Fepex.

De waarde van de export steeg door aangetrokken prijzen met 70 procent tot 134,6 miljoen euro,
Spanje voerde met name fruit uit naar Rusland. Het volume steeg 51 procent tot 141,259 ton. De waarde van de fruitexport steeg 90 procent tot 112,5 miljoen euro. In tonnage is perzik het grootste product, gevolgd door nectarines en mandarijnen. De prijs voor mandarijnen steeg met 35 procent relatief het minst in de categorie fruit.

Bij de groenten valt de toegenomen export van komkommers op. Het volume steeg op jaarbasis 25 procent tot 4.949 ton. De uitvoer van sla steeg 28 procent tot 3.644 ton. 94 procent van de Spaanse uitvoer van groente en fruit blijft echter nog steeds binnen de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.