Home

Nieuws

Sociale lasten voor Franse agrarische arbeiders omlaag

Parijs – De sociale lasten voor werknemers in de Franse land- en tuinbouw gaan begin volgend jaar omlaag. Dat heeft premier François Fillon donderdagmiddag toegezegd in de slotrede van het jaarcongres van de landbouwbond FNSEA in Saint-Malo.

”Ik wil dat besluiten uiterlijk deze herfst worden genomen zodat de maatregelen bij het begin van 2012 in kunnen gaan,” aldus Fillon.
De FNSEA eist dat de werkgeverslasten omlaag gaan om zo de concurrentiekracht van de Franse landbouw te versterken. Volgens de bond kost een vaste werknemer in Frankrijk 12,50 per uur en in Duitsland 6 euro per uur. Ook andere Noordeuropese landen zijn volgens de Fransen goedkoper uit. De Franse regering verlaagde vorig jaar al de lasten voor seizoenskrachten in de land- en tuinbouw maar de boerenbond wil dat dat ook gaat gelden voor de vaste werknemers. Fillon heeft het FNSEA-congres nu toegezegd maatregelen te nemen ’voor bepaalde sectoren waaronder die van u.’

Of registreer je om te kunnen reageren.