Home

Nieuws 226 x bekeken

Sector praat met VWS over VWA-publicatie residu

Zoetermeer - Vertegenwoordigers van de tuinbouw voeren binnenkort overleg met het ministerie van VWS over de rol van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bij publicatie van residugegevens.

Het steekt handel en teelt dat de VWA supermarkten 'rankt' op het aantal overtredingen van de residunorm voor groente en fruit. Ondanks de gerichte, soms krappe steekproef trekt de VWA conclusies per keten.

Het Productschap Tuinbouw noemde de publicatie eerder onzorgvuldig. Bovendien leiden de onderzoeksgegevens tot gekleurde mediaberichten die door winkelketens worden vertaald in extra bovenwettelijke eisen voor residuen.

Op 31 maart is het onderwerp geagendeerd op een regulier overleg Warenwet, laat het PT weten. Het schap zal met twee mensen het woord voeren over dit agendapunt. VWS liet eerder weten juist meer transparantie na te streven bij het publiceren van residu-onderzoeksgegevens. De Nederlandse Fruittelersorganisatie wil aandringen op een zorgvuldiger werkwijze van de VWA.

Of registreer je om te kunnen reageren.