Home

Nieuws

SGP: Bleker moet aandringen op uitstel bouwstop Groningen

Den Haag - De bouwstop die de provincie Groningen heeft afgekondigd voor een groot deel van de intensieve veehouderij bemoeilijkt de investeringen van deze bedrijven om aan milieu- en dierenwelzijnseisen te voldoen.

Dat stelt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. Staatssecretaris Henk Bleker (ELI) moet daarom bij Groningen aandringen op uitstel of versoepeling van de maatregelen. Provinciale Staten van Groningen besloten deze week tot een uitbreidingsverbod voor een groot deel van de intensieve veehouderij.

Dijkgraaf vermoedt verder dat aan de tijdelijke bouwstop voor megastallen in het hele land, waar de Kamer per motie om heeft gevraagd, juridische bezwaren kleven. Hij wil hierover opheldering van Bleker.

Of registreer je om te kunnen reageren.