Home

Nieuws 185 x bekeken

Ruzie over kosten bluswater Chemie-Pack

Breda - De gemeente Moerdijk ruziet met de bedrijven Chemie-Pack en Wilchem uit Papendrecht over de verwijderingskosten van het bluswater na de enorme brand begin januari bij Chemie-Pack in Moerdijk.

De twee bedrijven zeggen dat de gemeente heeft afgesproken de kosten boven de 3 ton te zullen betalen. Moerdijk ontkent dat die afspraak bestaat en zegt dat Chemie-Pack moet betalen, bleek dinsdag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Breda.

De gemeente meldde Chemie-Pack kort na de brand op 5 januari dat het bedrijf verplicht is om het bluswater op te ruimen. Het chemiebedrijf wilde weliswaar meewerken maar vertelde tevens dat er maximaal 3 ton kon worden betaald.

Het bluswater ligt al bijna 2,5 maanden opgeslagen in een schip en de kosten dreigen op te lopen tot 8 ton, betoogde opruimer Wilchem dinsdagmiddag in het kort geding dat is aangespannen tegen de gemeente en Chemie-Pack. Wilchem dreigt door almaar oplopende kosten (5000 euro per dag) failliet te gaan, zei advocate Nicole de Boer.

De toezegging van de gemeente om de kosten boven 3 ton te betalen was voor Wilchem cruciaal, anders was de opdracht niet aangenomen, legde haar collega Leo Andriessen uit.

De rechtbank in Breda doet uiterlijk op 13 april uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.