Home

Nieuws

'Rustig jaar voor overnames en fusies agribusiness'

Chicago – Bedrijven in de agribusiness doen in 2011 minder overnames en fusies dan een jaar eerder. Dat zei Greg Pearlman van BMO Capital Markets, internationaal één van de grootste financieel dienstverleners. Pearlman deed de uitspraak op de Reuters Global Food & Agriculture Summit.

Doordat grondstofprijzen hoog liggen en bovendien beweeglijk zijn, neemt de honger naar overnames en fusies af. De waarde van bedrijven die grondstoffen produceren, verhandelen of verwerken is dan immers onzeker, aldus Pearlman. De Amerikaan voegt er wel aan toe dat de financiering voor deals in de agribusiness ’buitengewoon robuust’ is gebleken.

Dat betekent volgens hem dat banken vertrouwen hebben in de groei van de sector. Volgens Pearlman zijn in 2010 meer deals gedaan dan in de tien jaar ervoor. Joe Sanderson van het Amerikaanse vleesconcern Sanderson Farms sloot zich op de conferentie bij Pearlman aan. De meeste deals zullen volgens hem plaatsvinden in de vleessector en dan vooral de rundvleessector.

De rundvleessector is meer dan welke sector dan ook volgens Sanderson een wereldwijde markt. Zo wordt Argentijns rundvlees veelal in Europa geconsumeerd, terwijl Amerikaans en Australisch rundvlees veelal wordt afgezet in Oost-Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.