Home

Nieuws

Russisch agrobedrijf naar beurs van Londen

Londen – Het Russische suiker-, veeteelt- en voedingsconcern Rusagro krijgt een notering aan de aandelenbeurs van Londen.

Rusagro wil met de plaatsing van aandelen zo’n 220 miljoen euro ophalen voor verdere uitbreidingen. De prijs van de emissie hangt een totaal prijskaartje van bijna 1,5 miljard aan de Russische onderneming.

Rusagro is goed voor ongeveer een zesde van de Russische suikermarkt, bezit één van de grootste varkensbedrijven in het land en beheert ook een aantal melkveehouderijen. Daarnaast heeft de onderneming zes fabrieken die onder meer olie en vet produceren. Het in 2003 gestichte bedrijf is voor 95 procent in handen van biljonair Vadim Moshkovich en zijn familie. Rusagro was eerder van plan vorig jaar al beursnotering aan te vragen maar heeft dat toen uitgesteld vanwege het slechte financiële klimaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.