Home

Nieuws

Ramp Japan treft trekkerindustrie niet

Doetinchem – De natuurramp in Japan blijkt tot nu toe weinig gevolgen te hebben voor de trekkerindustrie. Waar de auto-industrie te kampen heeft met problemen in de toelevering van componenten, blijkt dat in de trekker-industrie vooralsnog niet aan de orde te zijn.

Een rondgang door de Trekker-redactie langs de grote fabrikanten leerde dat zij voorlopig over voldoende voorraad beschikken om door te kunnen produceren. Componenten uit Japan, vooral elektronica delen, zijn nog niet schaars. De fabrikanten zijn inmiddels wel bezig om te onderzoeken hoe ze deze componenten eventueel kunnen vervangen door elders geproduceerde onderdelen.

Ook de Japanse trekkerfabrikant Kubota kan gewoon blijven produceren en leveren. De meest noordelijk gelegen fabriek ligt in Tsukuba, 70 kilometer ten noorden van Tokio. Deze is nauwelijks beschadigd en beschikt inmiddels ook weer nagenoeg ononderbroken over stroom.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.