Home

Nieuws 198 x bekeken

Rabo-economen verwachten gematigde groei

Utrecht - De economische groei in Nederland komt dit jaar uit op 1,5 procent, verwachten economen van de Rabobank.

Net als vorig jaar is de wereldhandel de motor achter het economisch herstel maar wel in een lagere versnelling, schrijven zij in het donderdag gepubliceerde Economisch Kwartaalbericht. De consument blijft in 2011 de hand op de knip houden, verwachten zij.

Het wereldwijde economisch herstel zet dit jaar door. Maar dat gebeurt in een gematigder tempo en is bovendien omgeven met grote onzekerheden. De gestegen voedsel- en energieprijzen wakkeren wereldwijd inflatie aan. De eurocrisis is nog niet bij en het is nog afwachten wat de effecten zijn in de Arabische wereld.

De wereldhandel vertraagt in 2011, aldus de Rabo-economen. In Nederland nemen de investeringen wel toe, maar dat gaat nog niet echt hard. De consument laat het volgens hen dit jaar nog afweten.

Of registreer je om te kunnen reageren.