Home

Nieuws

Rabo-analist: ook China kampt met MKZ

Bangkok - Net als Zuid- en Noord-Korea kampt ook China met uitbraken van mond- en klauwzeer (MKZ). Dat zegt David Nelson, werkzaam als agrarisch analist bij Rabobank International.

Ofschoon niet gecommuniceerd door de internationale diergezondheidsorganisatie OIE, meldt Nelson dat de zeer besmettelijk eveeziekte op verschillende in China is vastgesteld. De verspreiding ervan zou versterkt kunnen zijn door het Chinees Nieuwjaar (begin februari), waarin traditioneel veel varkensvlees wordt gegeten.

Nelson meldde zijn bevindingen tijdens de opening van de internationale agrarische beurs VIV Asia, in de Thaise hoofdstad Bangkok. In een presentatie wierp hij een agrarische blik vooruit naar het jaar 2021. De zeugenstapel in China gaat op dit moment naar beneden en voor dit jaar voorzag hij een 3 procent lager niveau dan in 2010. Een en ander zou ertoe kunnen leiden dat de totale varkensvleesproductie dit jaar op het niveau van 2005 of 2006 uitkomt en dat import van varkensvlees dit jaar mogelijk vier keer zo groot is als in 2010.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.