Home

Nieuws

Provincie Henan voert extra controles varkensvlees uit

Peking – De autoriteiten van de Chinese provincie Henan hebben van de centrale Chinese overheid de opdracht gekregen extra alert te zijn op het gebruik van verboden groeibevorderende middelen in de varkenshouderij.

De opdracht komt nadat in de provincie het gebruik van clenbuterolachtige groeibevorderaars is vastgesteld op zestien varkensbedrijven van de Shanghui groep. Clenbuterol stimuleert de aanzet van mager vlees bij de varkens, die daardoor meer geld opbrengen. De provincie Henan heeft nu aangekondigd extra inspecties uit te voeren en ook te gaan controleren op de aanwezigheid van andere additieven als ractopamine en salbutamol.

De vondst van clenbuterol in het varkensvoer heeft tot gevolg gehad dat supermarkten in heel China een terugroepactie uitvoeren van varkensvlees dat verdacht is. Het gaat om vleesproducten van het merk Shineway dat is geproduceerd door de Shanghui-groep. Een woordvoerder van Shanghui-groep stelt dat dit niet betekent dat al het vlees van de groep besmet is. “Het is een actie om het vertrouwen van het publiek te herstellen”, aldus de woordvoerder. Afgelopen weekeinde was al 2.000 ton vleesproducten en 70 ton vers vlees getraceerd en teruggehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.