Home

Nieuws

Promotie-organisatie kan subsidie-overschot houden

Zoetermeer – Tuinbouwpromotie-organisaties als Bloemenbureau Holland (BBH) en Groenten Fruit Bureau (GFB) krijgen van het Productschap Tuinbouw (PT) mogelijk meer financiële ruimte in de begroting.

Het PT-bestuur besluit komende dinsdag of deze organisaties jaarlijks maximaal 5 procent van de begroting mogen doorsluizen naar het volgende jaar als de organisaties geld overhouden aan het einde van het jaar.

Eén van de vijf tuinbouwpromotie-organisaties had in 2010 een subsidieoverschot en dreigde dit overschot te moeten terugbetalen naar het Productschap Tuinbouw. Daarop verzocht de betroffen organisatie tot het instellen van een zogenaamde egalisatiereserve. Het gaat om maximaal 5 procent, voor het GFB gaat om 87.500 euro. Het BBH mag jaarlijks 1,1 miljoen euro doorsluizen naar het volgende jaar. Daarbij moeten de uitgaven wel verantwoord worden in de begroting voor dat jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.