Home

Nieuws

Prijzen lelies LA en Aziaten schieten omhoog

Lisse - De prijzen van de bollen van zowel de LA lelies als de Aziaten zijn de afgelopen tijd omhoog geschoten. In z’n algemeenheid kan worden gesteld dat de oogst van lelies zich heeft kenmerkt door grillige weersomstandigheden en een matige groei.

In zowel de Aziaten als de LA ’s wordt qua stuks ongeveer 15 tot 20 procent gemist. Die verwachting was er ook voor de OT ’s en Orientals, maar de oogst daarvan is uitgekomen op 5 tot 10 procent minder stuks in de dikkere maten. De prijs van LA ’s en Aziaten was al enigszins opgelopen en in het ijs is een gering aanbod voorhanden hetgeen aangeeft dat er in deze soorten goed is verkocht.

Door de schaarste in de LA ’s en Aziaten zijn de inmiddels prijzen aangetrokken, hetgeen echter niet kan worden doorgetrokken naar oogst 2011, omdat de omstandigheden van afgelopen oogst nu eenmaal vrij extreem waren. Voor de export geldt dan ook het credo dat de prijzen niet teveel moeten afwijken van die van de voorverkoop van oogst 2010.

Van Orientals en OT ’s ligt er relatief gezien meer in de koelhuizen opgeslagen. In deze soorten wordt op dit moment goed gehandeld op een prijsniveau dat is te vergelijken met de voorverkoop van vorig jaar, met voor sommige cultivars uitschieters naar boven of beneden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.