Home

Nieuws 187 x bekeken

Prijzen bonte sla blijven laag door groot Frans aanbod

Bonn- De markt voor bonte sla in Duitsland trekt vooral in het zuiden wat aan, maar het aanbod uit met name Frankrijk is nog steeds groot met een lager prijsniveau dan vorig jaar. Dat zegt landbouwmarktbureau AMI.

Volgens marktanalist Joachim Höhn is de kwaliteit goed maar blijven de prijzen laag, hoewel de Franse telers in het zuidoosten de aanvoer hebben beperkt. Het Italiaanse aanbod heeft het moeilijk en verliest marktaandelen.

Het kleine aanbod uit de Duitse teelt kan onder de druk van de Franse concurrentie daarbij niet op hogere prijzen rekenen, aldus Höhn die op groothandelsniveau voor lollo rosso uit Frankrijk een prijs signaleert van rond de 6 euro per 9 tot 12 stuks. Dat is 4 euro lager dan vorig jaar en 3 euro onder het gemiddelde van 2005 tot 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.