Home

Nieuws 202 x bekeken

Prijsdip voor Lelies

Aalsmeer – De lelies hebben de afgelopen week op de bloemenveilingen een prijsdip te verwerken gekregen.

De aanvoer daalde weliswaar met 2 procent naar 4,4 miljoen stelen, doch dit kwam de prijs niet ten goede want die daalde naar een gemiddelde prijs van € 0,56. Dat is 7 cent minder dan een week eerder.

Opvallend zijn de enorme verschillen in prijsontwikkeling tussen de hoofdgroepen. De Orientals brachten 20 cent minder op dan vorig seizoen terwijl de andere hoofdgroepen een paar centen beter werden betaald dan toen.

Bij de vestiging Aalsmeer van FloraHolland lag de aanvoer van lelies met 550.000 stelen op een normaal niveau en gelijk aan vorig jaar. De gemiddelde prijs die zakte van € 0,74 naar € 0,68 per steel. Met name de zware cultivars moesten fors terug in prijs ten opzichte van voorgaande weken.

Deze week werden voor het eerst weer Lilium 'Casa Blanca' aangevoerd, die tot € 1,55 opbrachten De aanvoer van Lilium Longiflorum lag met bijna 200.000 takken ongeveer 20 procent lager dan vorig jaar. De gemiddelde prijs zakte met een dubbeltje naar € 0,39 per steel. Vorig jaar was het dik 5 cent beter. LA/Aziaten lieten een aanvoer zien die ongeveer 32 procent lager lag dan vorig jaar. Met gemiddelde prijzen rond de € 0,47, hetgeen een goed niveau is.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.