Home

Nieuws

Plus-supermarkten zien omzet 2 procent stijgen

De Bilt - De omzet van Plus-supermarkten is in 2010 bijna 2 procent gestegen tot 1,9 miljard euro. De brutowinst steeg 2 procent tot 145,6 miljoen euro. Dat rapporteert de eigenaar van de keten, de Sperwer Groep.

Omdat 2010 een week minder telde dan 2009, is ook een omzetcijfer becijferd voor 52 weken. Deze ligt met 2,4 procent 0,5 procentpunt boven de markt. De keten stelt dat de consumentenomzet zich positief ontwikkelde door een serie acties, zoals de WK-juichbandjes.

De Sperwer-Groep besteedde in 2010 extra aandacht aan het ondersteunen van bestaande winkels en het afstoten van onrendabele winkels. Plus telt 269 grote supermarkten. De Sperwer-Groep is ook voor 45 procent eigenaar van Spar, waar meer dan 450 kleinere supermarkten bij zijn aangesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.