Home

Nieuws

Plattelandsorganisaties komen met alternatief plattelandsbeleid

Arnhem - Twaalf plattelandsorganisaties in Gelderland hebben een alternatief plan gepresenteerd voor het plattelandsbeleid in de provincie.

De organisaties vinden dat het platteland en de natuur in de provincie onder druk staat door de bezuinigingen op natuur en milieu. "Al gedane investeringen dreigen teniet te worden gedaan door de bezuinigingen", aldus de organisaties in een brief aan de provincie Gelderland.

De organisaties vinden dat er voor de komende statenperiode minimaal 400 miljoen euro nodig is om te voorkomen dat de investeringen van afgelopen jaren verloren gaan. Een kwart van dit bedrag is nodig voor de bevordering van landbouw, duurzame energie en groenblauwe diensten. "De twaalf organisaties hebben met dit voorstel een goedkoop alternatief plan voor het plattelandsbeleid. We weten dat de provincie fors moet bezuinigen en we hopen de provincie hiermee een goed alternatief aan te dragen voor het plattelandsbeleid", aldus een woordvoerder van Waterschap Rivierenland.

Voor de landbouw is het vooral van belang dat de landbouwstructuur wordt verbeterd. Onder de organisaties zijn verschillende waterschappen, LTO Noord, Natuurmonumenten, Gelders Landschap, Federatie Particulier Grondbezit, Gelderse Milieufederatie en Staatsbosbeheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.