Home

Nieuws 449 x bekeken

Plaatsherkenning op 80 stands draaimelkstal

Groenlo – Nedap Agri heeft een plaatsherkenningssysteem op een 80 stands draaimelkstal van GEA in het Spaanse Caparosso geïnstalleerd. Het gaat volgens het automatiseringsbedrijf om een primeur.

Melkveebedrijf Valle de Odieta wil met de huidige veestapel van 2.000 melkkoeien met een productie van 70.000 liter per dag, doorgroeien naar een koppel van 4.000 melkkoeien. Een goed werkend identificatiesysteem in de melkstal is hierbij van belang.

In eerste instantie was voor de melkstal een identificatiesysteem gepland met één antenne bij de toegang van de carrousel. Dit kan bij identificatie met oormerken echter voor problemen zorgen.

Daarom adviseerde Nedap Agri om een alternatief systeem toe te passen: een multiplex plaatsherkenningssysteem. Hierbij is iedere plaats in de melkstal voorzien van een individuele antenne voor identificatie. Een zenderontvanger kan acht antennes uitlezen.

In Brussel worden momenteel plannen gemaakt voor de Europabrede invoering van elektronische oormerken voor runderen. In landen als Frankrijk, Denemarken en ook Spanje worden de oormerken al gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.