Home

Nieuws

PT verhuist waarschijnlijk naar nieuw schappenpand

Zoetermeer- Het bestuur van het Productschap Tuinbouw heeft in principe besloten tot verregaande samenwerking met andere productschappen. Dat zou onder meer betekenen dat het schap toch fysiek verhuist naar een nieuw pand voor de gezamenlijke productschappen.

Volgens interim-voorzitter Bart Bruggeman heeft het PT zich nu bij de groep productschappen gevoegd die al langer streeft naar samenwerking op gebied van ICT, huisvesting, personeelsbeleid en backoffice.

Het bestuur besloot daartoe vooral onder politieke druk. Later dit jaar besluit de Tweede Kamer over de toekomst van de schappen. Er zijn signalen dat politieke partijen vooral efficiëntiewinst willen bereiken. Bruggemans: “Het is niet alleen de politiek die in dit besluit een rol speelt. De vakbeweging, waar ik uit voortkom, pleit al jaren voor verregaande samenwerking. Ook verwachten we efficiëntiewinst te boeken met de andere schappen.”

Hoe groot het financiële voordeel is voor het PT en andere schappen is in de voorlopige blauwdrukken nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk hoeveel banen op de tocht staan. “De ondernemingsraad is betrokken bij het proces. We hebben geen helder plaatje over consequenties.”
Eerder gaf het PT-bestuur aan vooral te willen vasthouden aan de eigen identiteit. Volgens Bruggeman is dat voldoende gegarandeerd in de plannen.

De frontoffice, vooral bestaand uit beleidsmedewerkers, blijft los van elkaar opereren, maar ook hier is samenwerking mogelijk, stelt Bruggeman.

Of registreer je om te kunnen reageren.