Home

Nieuws

Overschot aan fritestenten in België

BRUSSEL - Onze zuiderburen zuchten onder een overschot van ruim duizend fritestenten. Dat meldt althans het Nationaal Verbond voor Frituristen (NaVeFri) in de Belgische krant De Zondag.

België is ruim vijfduizend friettentjes rijk en dat zijn er volgens het verbond te veel. Vandaar dat de NaVeFri de opleiding tot 'frietuuruitbater' wil gaan verplichten. "Mensen denken dat ze een goudmijn gaan uitbaten. Maar frieten bakken is deels kennis en deels kunst. Als je dat niet bezit, kan je geen succesvolle frituur beginnen'', aldus de voorzitter Bernard Lefèvre.

Volgens hem gaat ongeveer een derde van alle snackzaken binnen een jaar failliet, omdat de klanten wegblijven vanwege de slechte kwaliteit. Goed frietjes leren bakken kan al op vijf campussen in België.

Of registreer je om te kunnen reageren.