Home

Nieuws 334 x bekeken

Overname conservenbedrijf Scana Noliko door Pinguin

Leuven – Diepvriesgroenteverwerker PinguinLutosa neemt conservenfabrikant Scana Noliko over van investeerder Gimv.

Scana Noliko werkt samen met meer dan driehonderd Belgische, Nederlandse en Duitse telers.

Pinguin betaalt daarvoor 115 miljoen euro. Hein Deprez, topman van Univeg, wordt algemeen directeur van het nieuwe concern dat straks opgeteld 750 miljoen euro omzet, goed voor een totale verwerkingscapactiteit van 1,4 miljoen ton groente en aardappelen. PinguinLutosa kan door de overname een breder assortiment verwerkte groente leveren aan supermarkten.

De Belgische Boerenbond reageert verrast op de overname. Direct effect heeft het niet voor Belgische telers. ”De contracten van 2011 zijn al grotendeels getekend. Het is een volledig ander productiegebied. Het werkgebied van PinguinLutosa is West-Vlaanderen tot aan Noord-Frankrijk, terwijl Scana Noliko vooral product afneemt van telers rond het drielandenpunt. Het is afwachten wat de overname voor de periode na 2011 betekent.” Ook zijn andere rassen nodig voor diepvriesgroenteteelt.

Na de overname krijgt de groep de beschikking over zeventien productievestigingen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije.

Of registreer je om te kunnen reageren.