Home

Nieuws

Oude hyacinten nog ijzersterk

Lisse – Hoewel het sortiment hyacinten steeds meer wordt versterkt en vernieuwd door nieuwe cultivars, is er een flink aantal oudere cultivars dat zich nog altijd op de markt bewijst en zich niet zo gemakkelijk lat vervangen.Een voorbeeld is de witte Hyacinthus ‘Aiolos’ die deze week in de keuringszaal bij CNB wordt getoond door Th. A. Pennings en Zn. Van deze hyacint is het teeltoppervlak inmiddels ruim 21 hectare, hetgeen iets meer is dan een jaar eerder. De rode H. ‘Jan Bos’ is ook nog altijd gevraagd. Hiervan wordt nu ruim 53 hectare geteeld. Pennings toont daarnaast de lichtblauwe H. ‘Blue Jacket’, de blauwe H. ‘Blue Trophy’ en de paars/rode H. ‘Woodstock’.

Cees Breed showt deze week onder andere forse potten met Scilla michtschenkoana, de kleine donkerblauwe Crocus ‘Zenith’ en een enorme plant van de witte Cyclamen Rhodes form.

Gebr. Ran zette de oranje Crocus olivieri balansae ‘Zwanenburg’ in de keuringszaal. Een Crocus waarvan de bloem net boven het blad uit komt.

Verder zijn er in de keuringszaal talloze lelies op pot aanwezig, waaronder mooie exemplaren uit de ‘Matrise lijn’ van Q.J. Vink en bracht Gerard Oud weer een flink aantal soorten en cultivars van Galanthus naar Lisse, waaronder Galanthus elwesii ‘Anneke Claase’, G. nivalis ‘White King’ en G. plicatus.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.